Tak za touto pochúťkou sa moje dve fenky a aj kocúr idú zabiť. :-D Nestihla som ani odfotiť a bolo po dobrotách.
Suroviny:
1 až 2 bataty (sladké zemiaky)
250 g morčacieho mäsa bez kostí a kože
100 g strúhaného čedaru alebo ementálu
1 vajce 200 g celozrnnej múky
Postup:
Sladké zemiaky ošúpte, pokrájajte na kocky a uvaríte vo vode domäkka. Morčacie mäso pokrájajte na plátky a uvarte v pare nad sladkými zemiakmi. Nechajte vychladnúť a rozmixujte dohladka. Rúru predhrejte na 180 °C. Mäso, sladké zemiaky, syr a vajcia premiešajte a do zmesi zapracujte múku, až vznikne vláčne cesto. Rozvaľkajte ho medzi dvoma potravinárskymi fóliami na plát hrubý približne 5 mm, vykrojte z neho kolieska a do každého urobte prstom priehlbinu − tvaru labky. Poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečte dozlatista (zhruba 15 minút).
Potešíme sa každej foto a komentáru ako psíkom chutilo.
Zdroj: internet, Upravil: Daniela Podolcová, Foto:pixabay.com
Pokiaľ máte nejaké otázky alebo pripomienky, tak budeme radi, keď ich napíšete do komentárov pod článkom. Ak sa vám článok páčil, dajte mu páči sa mi a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a kolegami.