Pri tréningu sú tieto sušienky ideálnou odmenou. Predovšetkým ich mäkký tvar, ľahko deliteľných prúžkov.
Suroviny:
250 g špaldová múka
200 g mleté hovädzie mäso
50 g bravčová masť
80 ml vody (približne)
Postup:
Predhrejeme si rúru na 160 °C.
Zmiešame všetky prísady a vypracujeme si cesto.
Vyvaľkáme si cesto na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme si sušienky, napr. formičkou na vanilkové rohlíčky.
Položíme si sušienky na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme asi 30- 40 minút.
Necháme ešte 90 - 120 minút tvrdnúť vo vypnutej rúre, ak ich chceme mať dobre vysušené.
Kombinácie:
Vytvárajte rôzne kombinácie príchutí. Namiesto mletého hovädzieho použite napr. kuracie alebo morčacie, zverinu alebo exotického pštrosa.
V chladničke vydržia 3-4 dni. Pri podávaní musia mať izbovú teplotu.
Pečiete svojim miláčikom? Váš recept na našej stránke chýba? Pošlite ho spolu s fotografiou na info@domacezvieratko.sk a my ho uverejníme.
Pokiaľ máte nejaké otázky alebo pripomienky, tak budeme radi, keď ich napíšete do komentárov pod článkom. Ak sa vám článok páčil, dajte mu páči sa mi a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a kolegami.