Špaldové párky

Pri tréningu sú tieto sušienky ideálnou odmenou. Predovšetkým ich mäkký tvar, ľahko deliteľných prúžkov.

Suroviny:

250 g špaldová múka

200 g mleté hovädzie mäso

50 g bravčová masť

80 ml vody (približne)

Postup:

Predhrejeme si rúru na 160 °C.

Zmiešame všetky prísady a vypracujeme si cesto.

Vyvaľkáme si cesto na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme si sušienky, napr. formičkou na vanilkové rohlíčky.

Položíme si sušienky na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme asi 30- 40 minút. 

Necháme ešte 90 - 120 minút tvrdnúť vo vypnutej rúre, ak ich chceme mať dobre vysušené.

Kombinácie:

Vytvárajte rôzne kombinácie príchutí. Namiesto mletého hovädzieho použite napr. kuracie alebo morčacie, zverinu alebo exotického pštrosa.

V chladničke vydržia 3-4 dni. Pri  podávaní musia mať izbovú teplotu.

 

Pečiete svojim miláčikom? Váš recept na našej stránke chýba? Pošlite ho spolu s fotografiou na info@domacezvieratko.sk a my ho uverejníme.

Pokiaľ máte nejaké otázky alebo pripomienky, tak budeme radi, keď ich napíšete do komentárov pod článkom. Ak sa vám článok páčil, dajte mu páči sa mi a zdieľajte ho so svojimi priateľmi a kolegami.